Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

 

Céljaink:

Nem kívánunk a konkurenciák közötti árversenyben részt venni! Nem tudunk és őszintén szólva nem is akarunk a legolcsóbb megoldás lenni...
Egy stabil, jól működő vállalkozásnak és szolgáltatásnak költségei vannak! Mi pedig nem szeretnénk, ha az olcsóság a szolgáltatási színvonalunk rovására menne, így legfőbb szándékunk, hogy korrekt közepes árszínvonalon megbízható és igényes szolgáltatást nyújtsunk Ügyfeleinknek!

Régóta szerettünk volna létrehozni valamit, ami picit talán változtat a világon. Talán. Egy egész keveset.

Körbenézve láthatjuk, hogy sok-sok ember hatalmas emberi- és gazdasági erőfeszítése ellenére, energiánk fő forrása továbbra is az olaj és a szén. Az érintettek nem akarják észrevenni, hogy ezzel lassan, de biztosan romba döntenek / döntünk valamit, amit nem lehet helyre hozni. Fajok halnak ki, életterek tűnnek el, és most már jól látszik, hogy a klímaváltozás -ezzel együtt az aszályok, szélsőséges időjárási jelenségek- az emberi civilizációra is komoly csapást mér.  Már a mi életünkben is. A hatás pedig csak fokozódik, és ki tudja, hol van a vége. Ezért, ez ellen szeretnénk valamit tenni.

Mit tehet az ember: kevesebb áramot és vizet használ? Vagy legalábbis optimalizál? Esetleg olyan termékeket vásárol, amik kevésbé terhelik a környezetet? Pontosan! Nem kell feltétlenül környezetszennyező járműveket használni! Ami a közlekedést illeti, több lehetőség közül választhatunk: sétálhatunk, kerékpározhatunk, igénybe vehetjük a  tömegközlekedési járműveket. Környezetbarát módon autózhatunk. Mert a közlekedés a probléma egyik fő oka, és a számok is egyértelműen ezt támasztják alá.

Tehát a kérdés: rendelkezésünkre állnak-e azok az eszközök, amikkel a szennyezést, a zajt, a “túl nagy ár” -at képesek vagyunk ésszerű szintre redukálni? Nem élhetünk az erdőben a fán, bogyókon, pedig akkor valóban nulla lenne a szennyezés. De használhatunk olyan közlekedési eszközöket, amik a technológia mai állása szerint a legfejlettebbek, és talán a legkevésbé ártanak bolygónknak. Mert álszentség lenne azt állítani, hogy egy Lithium-Ion akkumulátor előállításának, szállításának nincsenek negatív hatásai. De mégiscsak a jelenlegi egyetlen ésszerű forma, ahogyan az elektromosságot tárolni tudjuk, vagy adott esetben magunkkal tudjuk vinni. A hagyományos akkumulátorokból jóval több kell, ha az élettartamra kiszámoljuk. Ólom és sav. Szerintem mindenki egyetért azzal, hogy ha már akkumulátor, akkor a legfejlettebb.

Létezik olyan közlekedési eszköz, amely nem bocsát ki egyáltalán káros anyagokat, zajt? Létezik. Elektromos autók, és elektromos városi eszközök, mint troli, metró, villamos, vonatok, seprű. De csak próbáljunk meg egy induló busz mögött levegőt venni…
És így elérkeztünk az egyéb alternatívákhoz, ami miatt ez az egész projekt megszületett. Ugyanis 2013-ban történt valami a világban. Átbillent a mérleg, és olyan eszközök innovációja, fejlesztése, gyártása indult meg, amik az egyéni városi közlekedés forradalmát fogják elhozni nagyon-nagyon rövid időn belül. A tömeggyártással pedig lassan elérkeztek egy már tolerálható árszintre, ami már valóban sok embert késztet gondolkodásra és cselekvésre. Mert a gondolkodó ember próbál változtatni azon, ami nem jó. Márpedig a városaink levegője nem az. Mondhatjuk, hogy más többet szennyez, mint mi. Persze. De ettől még mi is ott élünk és a felelősségünk sem kevesebb.

Amikor először láttam a rollert, amely mindössze 9,9 kg, valóban 3 másodperc összecsukni, és akár 30 km-re is elvisz embereket, akkor azt mondtam magamnak: Végre!!!  Végre létezik egy olyan eszköz, ami nem úgy környezetbarát, hogy közben használhatatlanul -de legalábbis fájdalmasan-  nehéz, hogy közben nem kell évente akkut cserélgetni, hogy végre nem kell pumpával, lánckenő olajjal, ékszíj ápolással bajlódni, végre létezik egy eszköz, ami a vas helyett alumínium ötvözetet használ, ahogy az az autóipar innovatív szegmenseiben is egyre elterjedtebb.

Szóval: igen, nem régen ugyan, de léteznek már az eszközök, amik át tudják venni a városban az emberek környezetbarát módon való mozgatását, nem csak 2-3 de akár 25-30 km-es távokban is, napi rendszerességgel, éveken át. (*Frissítés. 50 de akár 100 km is lehetséges immár egyetlen töltéssel) Valóban gondozás mentesen, ahogyan azt a 21. századi ember kimondva- kimondatlanul, de elvárja. Fékezéskor drága energiát visszatermelve az akkukba. Gondoljunk bele… a mágnesfék mikorra fog elkopni??? :) És ezek az eszközök már nem mozgatnak felesleges súlyokat az ember súlya mellett. Sem egy autó 1,5 tonnás extra tömegét, sem egy robogó 40-70 kg-os szintén extra tömegét. Csak amennyit valóban muszáj. Azt viszont játszi könnyedséggel, olyan iramban (30-36-40 km/h), ami városban komoly sebességnek számít. Nem utolsó sorban a dugókat is kikerülhetjük vele.

Tehát ez a mi igazi küldetésünk. Hogy olyan eszközöket adjunk a kezetekbe, amik a fentiek szellemében születtek és könnyen használhatóak a mindennapok során. Amik tényleg jók. Amik tényleg praktikusak. Amik valóban segítenek abban, hogy gyermekeink tüdeje már ne fekete legyen pusztán azért, mert városban élnek…
Csak húzni a gázt és robogni. Szabadság. Aki motorozik, tudja, miről beszélek. Leírhatatlan érzés – és immár mindenki átélheti! Nincs jogsi, nincs tankolás, nem kell az utcán hagyni rettegve, hogy mikor lopják el. Aki csak próbálta, lelkendezve szállt le róla!

Gyertek, próbáljátok ki, majd illesszétek bele az életetekbe és használjátok! Mert tényleg ez lesz az egyetlen járható út.  Az új út.
Szeretettel várunk!
Futurer Team

 

*Frissítés

Amikor a fenti sorokat írtam még csak 1-2 könnyűnek mondható felnőtt elektromos roller létezett a világon. Az elmúlt 3-4 évben elkezdődött a nagy változás amit szerintem már anno is sokan éreztek. 2020-at írunk. Ma már számtalan típusú és felszereltségű elektromos roller létezik. Engedjétek meg, hogy mi csak azt adjuk ami szerintünk és szerintetek is a legjobb. Ami ténylegesen a valóságban is teljesíti minőségben, praktikumban, tartósságban, képességben is azokat a feltételeket amiket egyébként mindenki jogosan vár el egy elektromos rollertől 2020-ban. Gyere és győződj meg róla, hogy mi nem csak mondjuk!

 

Figyelem! A piacon - még megbízhatónak tűnő helyeken is - sajnos sok E-TWOW másolat vásárolható, amik megtévesztésig hasonlítanak az eredeti rollerekre. Vásárlás előtt kérlek mindenképp ellenőrizd le, hogy a kormányon az E-TWOW felirat, a kijelzőn illetve az alsó elektronikán az E-TWOW feliratok megtalálhatóak-e. Vagy ami megnyugtatóan biztonságos, ha magán a rolleren (nem a webshop képein) megtalálod a FUTURER matricákat, márkajegyeket, akkor is tuti biztos lehetsz benne, hogy eredeti, európai piacra készült E-TWOW-t vásárolsz. Kérjük soha ne vásárolj olyan helyen ahol nem kapsz ezek mellett dátummal ellátott, hiteles jótállási jegyet!
Ha bizonytalan vagy a témában, keress bennünket bizalommal!